Wat is Logeerhuis Salland?
Logeerhuis Salland is een logeerhuis voor kinderen en jongeren met een indicatie voor Kortdurend Verblijf of begeleiding groep (Wet langdurige zorg, Jeugdwet, WMO). Wij bieden dag- en logeeropvang voor kinderen en jongeren tot 24 jaar. Dit kan op maandag t/m vrijdag buiten schooltijden, in de weekenden en in de schoolvakanties.
Logeerhuis Salland is in 2007 opgericht in Raalte. Op 1 november 2015 is het logeerhuis verhuisd naar Wijhe. Sindsdien is het een kleinschalige zorgorganisatie met Lilian Nijland als eigenaar. Lilian is de eerste contactpersoon en regelt alle zaken van begeleidingslijn tot ondersteuningsplan en van contract tot factuur. 

Zoekt u logeeropvang?
Heeft uw kind een indicatie Kortdurend Verblijf of Begeleiding Groep? Wij bieden op bijna elk gewenst moment opvang aan. In een gemoedelijke sfeer kan uw kind genieten van zijn of haar vrije tijd en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er is voldoende individuele aandacht en daarnaast ook ruimte voor samen (leren) spelen, samen delen en samen doen. Rekening houdend met de leeftijd wordt iedereen betrokken bij kleine taken en andere dingen van de dag. Gezelligheid en ontspanning staan bij ons hoog in het vaandel: ‘vrije tijd is blije tijd’. Wij streven ernaar dat onze gasten zich thuis voelen en graag komen logeren.
Logeerhuis Salland biedt dag- en logeeropvang voor kinderen met een beperking, stoornis of handicap. Ook kinderen met een complexe, intensieve ondersteuningsvraag kunnen bij ons genieten van een gezellig logeerweekend.

Waarom kiest u voor Logeerhuis Salland?
– Om uw kind een gezellige dag/weekend te laten beleven buiten uw gezinssituatie.
– Om uw kind nieuwe ontwikkelingskansen te bieden.
– Om uw kind nieuwe ervaring te laten opdoen
– Om uw kind te begeleiden op weg naar zelfstandigheid
– Om uw kind leuke vrijetijdsbesteding te bieden
– Om uw kind in een ongedwongen situatie omgang te bieden met andere kinderen en volwassenen.

 

 

‘Het is leuk om samen met andere kinderen van het Logeerhuis te zijn. We kunnen met elkaar lachen en samen dingen doen.’